SommerenPåBirgitø_vertikal_1350x1080.jpg
Rytteriet_2018_TivoliDK_Forside_KV_U_Logo.png

SOMMEREN PÅ BIRGITØ

logo-black.png

- EN MORSOM AFFÆRE!

Lad mig slå fast med det samme, at Sommeren på Birgit Ø – live på Bremen er en utrolig morsom affære! Vel at mærke en affære, som man ikke skammer sig over at blive afsløret i at have. 
Jeg kan ikke nævne andre i Danmark, som på samme måde kan slippe af sted med den form for galskab og grotesk grænseoverskridende humor, som de herrer Cilius/Bruun igen og igen disker op med. Jamen, jeg fristes næsten til at spørge: Er intet da helligt for de to herrer? Og jeg vil egentlig også gerne selv besvare spørgsmålet: Nej, det er der faktisk ikke noget der er! 
Det bedste er, at de slipper afsted med det hele, alt imens publikum skiftevis hujer, klapper og læner sig tilbage i eftertænksom nydelse og benovelse over at være i SÅ godt selskab i al den tid, stykket varer. 
Figurerne og formen er måske nok velkendte, men hvordan de to satirikere igen formår at tage begge dele til nye højder i Sommeren På Birgit Ø, er nøjagtig det, der gør, at vi elsker Den Korte Radioavis. 
Vi ved, hvad vi håber på at få, men at få både dét og gavmildt også får endnu mere af det, vi ikke vidste vi ville have - og når det samtidigt leveres det med 100 % overbevisning – ja så må man som anmelder altså bøje sig i støvet og sige TAK! TUSIND TAK!
Scenografien ligner noget, som kun Jan Hellesøe kunne have fundet på - fordi der er så mange dimensioner i det - og selvom jeg meget gerne ville komme nærmere ind på detaljerne herom, så ville det desværre være med alt for stor fare for at afsløre for meget af det overraskende plot. 
Så til de, der ikke ønsker at få spoleret den fulde oplevelse: STOP! Læs ikke videre.  
Men til dig, der ikke helt kan styre din nysgerrighed, here goes…. Hold øje med strandstolen ;-)

Nå, det ville trods alt nok være at gå for vidt at sige, at det er det bedste teater, jeg i mit lange liv som anmelder har oplevet, men så i hvert fald det næstbedste efter Rytteriet i Tivoli, hvorfor jeg også under hele forestillingen sad og krydsede fingre for at Bodil Jørgensen pludselig ville komme ind på scenen. Ikke at jeg savnede hende, men det ville bare have gjort oplevelsen ekstra genial. Hvad den også var. 

Så her fra første række bliver der altså kastet seks ud af seks stjerner op på scenen til skaberne af årets sjoveste teaterforestilling. Rytteriets forestilling lå tilbage i 2019.